Goed en betaalbaar wonen

In Nederland moet je kunnen rekenen op een goed en betaalbaar huis.
Zo simpel is het.

Maar we zitten in een wooncrisis: een goed en betaalbaar huis is steeds lastiger te vinden. Politici maakten van wonen een markt en besloten hard te bezuinigen. De gevolgen raken grote groepen in de samenleving hard. De huren zijn te hoog, de wachtlijsten te lang en kopen is vaak onmogelijk. De kwaliteit van de huurwoningen laat te wensen over. Er is sprake van slecht onderhoud, gebrekkige isolatie en vocht- en schimmelproblemen. 1 op de 3 kinderen in Nederland woont in een ongezond huis. Je betaalt je scheel, maar voor wat eigenlijk?

Als we die problemen aanpakken, slaan we twee vliegen in één klap. Steeds meer mensen komen in de financiële problemen door een stijgende energierekening en klimaatmaatregelen. Als alle huizen worden geïsoleerd en verduurzaamd, zorgen we voor goede huizen en betaalbare energie, voor nu én in de toekomst.

Doe met ons mee!

Het Huurdersverbond is onderdeel van de SP. We vragen je contactgegevens omdat we samen actie willen gaan voeren. Hiervoor bellen we snel een keer om te bespreken wat je allemaal kunt doen, of om lid te worden van de SP als je dat hebt aangevinkt. Daarna houden we je via de mail op de hoogte. Meer informatie over de opslag en verwerking van je gegevens vind je op de privacy pagina van de SP.