Onze eisen

Iedereen heeft recht op een goed en betaalbaar huis. Om dat af te dwingen, moeten we samen opstaan. 

In steeds meer plaatsen voert het Huudersverbond actie voor onze eisen:

 1. Iedereen heeft recht op een betaalbaar huis.
  We maken een eind aan de woningnood. Er komt een nationaal bouwplan voor de bouw van duizenden betaalbare en duurzame woningen. Iedereen mag maximaal 25 procent van zijn inkomen kwijt zijn aan woonlasten.
 2. Huizen moeten van goede kwaliteit zijn.
  Iedereen heeft recht om trots te zijn op zijn huis. Huizen met gebreken worden opgeknapt. Corporaties kunnen dat betalen doordat we de huurdersheffing afschaffen.
 3. De energierekening moet omlaag.
  Woningen worden daarom ge├»soleerd en van zonnepanelen voorzien. Huren stijgen daarbij niet. We betalen het uit een CO2-heffing voor grote bedrijven. We nemen energiebedrijven weer in publieke handen. Zo gaan we over op rode stroom: schoon, betaalbaar en van ons allemaal. 
 4. Huurders krijgen zeggenschap over hun huis.
  Huurders bepalen samen waar hun huur aan besteed wordt. Zij weten het best wat er nodig is.  
 5. De buurt is de basis.
  We investeren in veiligheid, gezamenlijke voorzieningen en groen in de buurt.

Sluit je vandaag nog aan! 

Want voor verandering moeten we samen in actie komen!

Het Huurdersverbond is onderdeel van de SP. We vragen je contactgegevens omdat we samen actie willen gaan voeren. Hiervoor bellen we snel een keer om te bespreken wat je allemaal kunt doen, of om lid te worden van de SP als je dat hebt aangevinkt. Daarna houden we je via de mail op de hoogte. Meer informatie over de opslag en verwerking van je gegevens vind je op de privacy pagina van de SP.